Haber

Alev Alatlı’nın cenaze töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum yazar ve düşünür Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

ERDOĞAN’DAN ANLAMLI SÖZLER

Öğretim görevlisi, ekonomist, yazar ve çevirmen olarak birçok değerli çalışmaya imza atan Alatlı, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Törende kısa bir konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi: “Alatlı yol arkadaşımızdı. Bugün kız kardeşlerin ablasına veda ediyoruz.”söz konusu.

Erdoğan, “Sohbetlerinde hep şunu söylüyordu. ‘Annem ve kız kardeşim’ derdi. Yol arkadaşımız bir ablamızdı. Pek çok güzelliğe sahip bir abla ve anneydi. Allah mekanını cennet eylesin. Bize her zaman ‘Toprak Ana’ olmayı anlattı. Huzur içinde yatsın.”Bir açıklama yaptı.

Cenaze törenine katılanlar arasında Emine Erdoğan da vardı.

Alatlı, Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak namazın ardından Mihrişah Valide Sultan Mezarlığı’na defnedilecek.

ALEV ALATLI KİMDİR?

1944 yılında İzmir’de doğan Alatlı, liseyi Japonya’nın başkenti Tokyo’da okudu. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde ekonomi ve istatistik alanında, yüksek lisans eğitimini ise burslu olarak gittiği ABD’deki Vanderbilt Üniversitesi’nde ekonomi ve ekonometri alanında tamamladı.

Felsefe eğitimi de alan Alatlı, doktora çalışmalarına New Hampshire’daki Dartmouth College’da devam etti. Teoloji, niyet ve medeniyet tarihi konularına odaklandı. Alev Alatlı, 1974 yılında Türkiye’ye dönerek İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve Ankara Devlet Planlama Teşkilatı’nda kıdemli iktisatçı olarak çalıştı. Ayrıca Kaliforniya Üniversitesi ile ortak psikodilbilimsel çalışmalar yürütmüştür.

ARAFAT’TAN “ÖZGÜRLÜK MADALYASI”NI ALDI

Cumhuriyet Gazetesi ile “Bizim İngilizce” adlı dergiyi çıkaran Alatlı, daha sonra Türkiye Yazarlar Kooperatifi’nin (YAZKO) başkan yardımcılığını yaptı. Alatlı, 1985 ve 1986 yıllarında Edward Said’in “Haber Ağlarında İslam” ve “Filistin Sorunu” kitaplarını tercüme etti. Alatlı, Filistin davasını duyurma çalışmaları nedeniyle Yaser Arafat tarafından “Özgürlük Madalyası” ile onurlandırıldı. Hayatı boyunca pek çok ödüle layık görülen usta yazar, 2006 yılında Rusya’da Mikhail Aleksandrovich Sholokhov 100. Yıl Edebiyat Ödülü’nü, edebiyat alanında ise Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü aldı. Ayrıca 2012 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından, 2017 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verildi.

Alatlı, 2005-2017 yılları arasında Kapadokya Meslek Yüksekokulu mütevelli heyeti başkanlığını yaptı. 2017 yılı itibarıyla Kapadokya Üniversitesi mütevelli heyeti başkanlığı görevini sürdürdü.

Onlarca esere imza attı

Usta yazar, telif hakkıyla korunan ilk eseri “Aydın Despotizmi”nin ardından “Yaseminler Hala Sigara mı İçiyor?” Eser, 1987 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Yılın En İyi Romanı” ödülünü kazandı. Batı” ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu Yayınları tarafından yayımlanan iki ciltlik “Bize Yol Gösteren Metinler” adlı kitapta, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu çalışmayla hem Batı hem de İslam dünyasında yaklaşık 3 bin kitabın yayımlandığı belirtildi. dünya. bir yıllık niyet serüvenine ışık tutuyor.

Alatlı, 2018 yılında yayınladığı “Bence Bu Şekilde İşe Yaramıyor!” adlı kitabını yayımladı. Çalışmasında muhakeme ve muhakeme kurallarına dikkat çekti. Usta yazarın “Şimdi Değilse Ne Zaman?” röportajlarından oluşan “Alev Alatlı ile Türkiye ve Dünya”, usta yazarın “Şimdi Değilse Ne Zaman?”, “Olmalı” röportajlarından oluşan “Alev Alatlı ile Türkiye ve Dünya” Hayır Diyebilmek!”, “Unutma! Geçmişin Geleceğindir”, “Yorumsuz” ve “Aklın Yolu Aynı Değil”. Kitaplar da var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu